İçeriğe geç

Oto Çekici Nasıl Olunur ?

    Oto Çekici Nasıl Olunur ?

    İş kurmak istiyorsanız ve çok büyük bir sermayeniz yoksa , aynı zamanda kolayca başlayacak bir iş arıyorsanız muhtemelen Oto Çekici Nasıl Olunur ? sorusu aklınıza gelmiştir. Bu yazımızda Oto Çekici işi ile alakalı nasıl bir başlangıç yapacağınız , nelere ihtiyacınız olacağı hakkında size bazı ipuçları vereceğiz. Keyifli okumalar dileriz.

    Oto Çekici Ne Yapar ?

    Öncelikle Oto Çekici Ne Yapar ? bundan bahsedelim. Hepinizin bildiği gibi otomobiller bir çok sebeple yolda kalabilir. Bu bazen bir arıza iken maalesef bazen bir kaza ya da yakıt bitmesi gibi basit bir neden olabilir. Bu gibi durumlarda yolda kalan otomobili en yakın servise çekmeye yarayan taşıtlara Oto Çekici ya da Oto Kurtarıcı denilmektedir. 

    oto çekici nasıl olunur

    Oto Çekici Nasıl Olunur ?

    Oto Çekici olmak için öncelikle bir şirket açılışı yapmanız gerekecek. Bir muhasebeci ile görüşüp size uygun şirket türünü belirleyebilirsiniz. İlk açılışta şahıs şirketi olarak başlamanız tavsiye olunur. Çok basit bir işlemle muhasebeniz açılışı gerçekleştirecektir.

     Sonrasında nasıl bir araçla başlayacağınıza karar vermek gerekir. Oto Çekici Türleri hakkında da detaylı bilgi almak için tıklayınız.

     Araç türüne karar verdikten sonra , bütçenize uygun bir araç satın almanız gerekecek. Platformu kendiniz de yaptırabilirsiniz fakat hem imalat süresi uzun , hem de başlangıç için maliyet yüksek gelebilir. Sonuçta bu işten hoşlanmayacak olma ihtimalinizi de göz önünde bulundurmak gerekir.

     Aracınızı satın aldınız , kapının önünde duruyor , ama iş yapmaya hazır mısınız ? Maalesef henüz değil. Ticari bir araç kullanacak olmanız sebebiyle yeterlilik belgeleriniz tam olmalı. Öncelikle seçtiğiniz araç türünü kullanmaya elverişli olan bir ehliyet , SRC belgesi ( Yük Nakli yapan ticari taşıtları kullanma belgesi ) ve Psikoteknik belgesine sahip olmalısınız. Bunların hepsi sizin araç kullanmaya yeterli olmanız ile ilgiliydi. Bir de Oto Çekici aracınız için gerekli belgeler var. İlk başta Zorunlu Trafik Sigortası’ndan bahsetmeye gerek olmaz heralde. Adı üstünde , trafikte seyreden her taşıtın yapması gereken zorunlu bir belge. Bunun dışında , Oto Çekici ruhsatta Özel Amaçlı Kurtarıcı olarak geçmektedir. Bu taşıtın karayollarında yük taşıyabilmesi için K1Ö ( Özel Amaçlı ) yetki belgesine sahip olması gerekir. E-Devlet üzerinden çok kolay alınabiliyor.

     Şimdiye kadar olanlar zorunlu olan belgelerdi. Bunlarla trafiğe çıkmanızda ve çekmeye başlamanızda hiç bir engel yok. Ama bir de zorunlu olmasa bile hem sizi hem müşterinizi koruyan yük ( emtia ) sigortası var. Bunu sigortacınızla görüşüp istediğiniz tutarda teminat belirleyerek yaptırabiliyorsunuz. Örneğin ; taşımayı düşündüğünüz taşıt fiyatının maksimum 2 milyon TL olduğunu düşünüyorsunuz , bu tutarda bir teminat belirlerseniz , taşıma sırasında oluşabilecek bir hasar durumunda ne müşterinizin canı yanar , ne sizin , karar da sizin ! 

     Evet , artık hazırsınız , taşımaya başlayabilirsiniz 🙂   

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir